به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نیک عمل محقق پسادکتری مرکز تحقیقات فیزیک نظری IPM در مورد نحوه انجام این پژوهش گفت: روش کار ساده و در حوزه الکترودینامیک کلاسیک است. در این پژوهش به کمک مدل سازی، "تانسور" تنش ماکسول را روی غشا نوشته و نیروی خالص وارد بر غشا را محاسبه کردیم. سپس نشان دادیم که برای یک سلول کروی این نیرو (و توزیع بار) بر حسب ضخامت نانومتری غشا و سایر پارامترها چگونه تغییر میکند.
وی با اشاره به نتایج این تحقیق افزود: نتایج نشان می دهد که امواج الکترومغناطیسی بر غشا سلولهای زنده تاثیرات سو دارد به طوری که نیروی وارد بر یک سلول کروی باعث تغییر شکل آن از کروی به بیضی می شود.
مجری طرح با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد و طولانی مدت از تلفن همراه باعث می شود که امواج الکترومغناطیس اطراف گوشیها تاثیرات مخربی بر روی بدن انسان ایجاد شود، اضافه کرد: یکی از ساده ترین اثرات، تغییر شکل سلولها است که در بدترین حالت، ایجاد حفره در غشا را بههمراه خواهد داشت و حفره های اضافی روی سطح غشا باعث ورود و خروج خارج از کنترل طبیعی سلول خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: جزئیات این پژوهش که در قالب بخشی از پروژه دکتری با راهنمایی دکتر حمیدرضا سپنجی استاد دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری علیرضا لاجوردی پور انجام گرفته در مجله Physica A (صفحه 120 تا 128، جلد388، سال 2008) و مجلهComputational Materials Science (صفحه 202 تا 207، جلد41، سال 2007) منتشر شده است.
نظر شما